Těstovinový salát s kuřecím masem, tuňákem a kukuřicí

Recepty, Saláty

Suroviny

1 těstoviny fusilli (těstovinové vrtulky)
200 g mražená kukuřice
1 kuřecí prso
2 konzervy tuňák ve vlastní šťávě (Gianna - nedám dopustit)
3-4 stroužky česneku
chilli papričky
2 Cottage sýr - přírodní
300 g kysaná smetana
sůl
pepř
petržel
tymián
bobkový list
kurkuma
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Dáme si vařit těstoviny a mezitím si připravíme zálivku. Zálivku připravíme smícháním: cottage, kysané smetany, česneku, rozdrcených bylinek, soli a pepře. Dochutíme dle chuti a dáme chladit.

  2. Těstoviny uvaříme na skus, lehce prolijeme olivovým olejem a schladíme.

  3. Kukuřici na sucho opražíme na pánvi, lehce zakápneme olivovým olejem, schladíme a dáme do mísy.

  4. Chilli papričky nakrájíme velmi na drobno a přidáme ke kukuřici, dobře promícháme.

  5. Na pánvi na sucho osmažíme nadrobno nakrájené kuřecí maso do růžova, ke konci přidáme okapaný tuňák a lehce orestujeme. Vše lehce zakápneme olivovým olejem a schladíme.

  6. Přidáme ke kukuřici a pečlivě promícháme.

  7. Přidáme těstoviny a znovu pečlivě promícháme.

  8. Zálivku přidáme do salátu a pořádně promícháme těsně před podáváním, jinak tuňák nasaje tekutiny a salát je potom sušší.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!