Drákulova tarhoňa

Recepty, Těstoviny

Suroviny

Uzené maso (raději libovější)
cibule
olej
sůl
pepř
koření Drákulova smrt
menší květák
tarhoňa (nebo těstovinová rýže)

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi, na troše oleje osmahneme cibuli hezky do voňava a na ní pak i krájené uzené maso.

  2. Přidáme květák, rozebraný na malé růžičky, pepř a Drákulovu smrt, podlijeme necelými 100 ml vody a necháme kratičce podusit.

  3. Zvlášť na oleji osmahneme tarhoňu do světlehněda a přidáme směs z pánve.

  4. Promíchneme, zalijeme odměřenou vřící vodou - na odměrku tarhoně dávám 1,5 odměrky vody - dosolíme a znovu promícháme, zakryjeme a necháme 5-7 min vařit.

  5. Vypneme a stále zakryté necháme 20 minut dojít. Podávali jsme sypané strouhaným sýrem Gran Moravia.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!