Omeleta s hráškem a sýrovým přelivem

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

8 vajec
sterilovaný hrášek - 1 menší plechovka
olej
Podravka
Na přeliv:
mléko
různé sýry (tavené, Hermelín, Niva...co lednice dá:-))
hořčice

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozšleháme, přidáme konzervovaný hrášek a okořeníme Podravkou. Vlijeme na rozpálenou pánev s trochou oleje a smažíme po obou stranách dorůžova (mně se osvědčilo dělat v MT na talíři crisp).

  2. Mezitím dáme ohřát mléko, přidáme sýry a vaříme do zhoustnutí. Množství surovin neuvádím, záleží, kolik omáčky chcete mít. Je lépe dát méně mléka a potom podle konzistence případně přidat.

  3. Ochutíme hořčicí a přelijeme přes upečenou omeletu. Podáváme s chlebem nebo s vařenými brambory a čerstvou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!