Vepřový výřez na kmíně, fazolkách se sušenou hlívou ústřičnou a libečkem
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 800 g vepřového masa na dušení(doporučuji masový výřez)
- 1 cibule
- 3 hrsti zelených fazolek
- 1 lžíce celého kmínu (nemusí být úplně plná)
- 1 lžíce sušené hlívy ústřičné
- větvička libečku
- 1 lžíce Solamylu
- olej
- pepř
- sůl
Postup Vepřový výřez na kmíně, fazolkách se sušenou hlívou ústřičnou a libečkem
Postup přípravy receptu
-
Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme kostky výřezu, ten osmahneme a zalijeme vodou.
Přidáme kmín, hlívu, libeček, pepř, osolíme a necháme dusit.
Když maso změkne, tak přidáme fazolky a omáčku si zredukujeme, podle počtu strávníků a ještě dusíme. Buď necháme vydusit, nebo přidáme vodu, dosolíme, doladíme a zahustíme Solamylem rozmíchaným v trošce vody a necháme provařit.