Kuřecí kousky v hlávkovém zelí s těstovinami Riscossa do červena

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

nasekané kuřecí kousky bez kůže
1/2 hlávky menšího zelí
1 cibule
1 lahůdková cibulka
500 ml kuřecího vývaru
1 lžíce rajského protlaku
1/2 lžíce mleté papriky
3 lžíce oleje
trochu čerstvě drceného pepře
súl
1 celé balení těstovin Riscossa, nebo nějaké vrtulky

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji si osmažíme cibuli nakrájenou nadrobno, k ní přidáme nasekané kousky kuřete(měla jsem 2 stehna) bez kůže (ty můžeme uvařit a tekutinu použít jako vývar), kousky osolíme, opepříme a opečeme ze všech stran.

  2. Zatím si nakrouháme zelí, pak dáme ke kuřeti papriku, připravené zelí, které také chvíli osmahneme, zalijeme vývarem a dusíme.

  3. Během dušení dáme ještě rajčatový protlak, dosolíme, dusíme doměkka a ke konci dáme na kolečka nakrájenou lahůdkovou cibulku.

  4. Uvaříme si těstoviny al dente a promícháme je s kuřecím sosem, kterého uděláme tolik, abychom měli jídlo pěkně mokré.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!