Tofu s fazolkami

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

400 g fazolky
1 cibule
2 stroužky česneku
pepř
sůl
olej
250 g tofu
1 lžička kurkumy
2 lžíce sezamu
2 lžíce sójové omáčky
na topinky:
starší chléb
máslo
česnek

Postup přípravy receptu

  1. Na troške oleja opražíme narezanú cibuľu, pridáme narezané fazuľky, osolíme, okoreníme a dusíme vo vlastnej šťave 10 minút. Ochutíme prelisovaným cesnakom.

  2. V druhej panvici na troške oleja za stáleho miešania opražíme asi 2 minúty sezam, kurkumu a vložíme na kocôčky narezané tofu. Opäť za stáleho miešania restujeme asi 3 minúty. Ochutíme sójovou omáčkou.

  3. Obe zmesi zmiešame a spolu za stáleho miešania opražíme asi 5 minút. Hneď podávame spolu s nasucho opečenými hriankami potretými slabulinko maslom (len štipka) a rozotretým cesnakom.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!