Vepřový jazyk v křenovo-hořčičné omáčce

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

3 vepřové jazyky
1 mrkev
1 petržel
kousek celeru
5 kuliček celého pepře
2 bobkové listy
1 malá cibule
sůl
Omáčka:
1 cibule
1 lžíce hořčičných semínek
1 lžička hořčice
2 vrchovaté lžíce smetanového křenu
1 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
vývar
100-150 ml sladké smetany na zjemnění
sůl
pepř
cukr

Postup přípravy receptu

  1. Jazyky omyjeme a uvaříme se zeleninou a kořením doměkka. V papiňáku asi 45 minut. Měkké jazyky ihned zchladíme a oloupeme.

  2. Na omáčku rozpustíme máslo a necháme zesklovatět drobně nakrájenou cibuli. Přidáme semínka a opékáme, až začne lehce prskat.

  3. Vmícháme hořčici a po chvilce zasypeme moukou. Po zasmažení mouku zalijeme cca 400-500 ml vývaru z jazyků. Necháme povařit 10-15 minut.

  4. Omáčku promícháváme, aby se nepřipálila. Kdo chce omáčku úplně jemnou, promixuje ji. Nakonec omáčku zjemníme smetanou a dochutíme. Podáváme s knedlíky a plátky jazyku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!