Vepřový mozeček na cibulce, se salátem z čínského zelí (Dělená strava podle LK - zvířata)

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

velká cibule
250 g vepřových mozečků
5 vajec
olej slunečnicový nebo řepkový
sůl
pepř
půl KL kmínu
Na salát:
čínské zelí (půl malé hlávky)
kapie čerstvá
Cottage 2-4 lžíce
citronová šťáva nebo ocet
sůl
pepř
medovicový med nebo Erythrytol

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové mozečky opereme, necháme okapat v cedníku. Spařovat a odblaňovat nemusíme. Nakrájíme je na větší kousky a odložíme. Vejce rozklepneme do misky a dáme stranou.

  2. Cibulku pokrájíme a zpěníme na oleji. Až zesklovatí, přidáme mozečky, které posypeme kmínem. Opékáme a stále mícháme. Až mozečky zřídnou a zbělají, přilijeme rozklepnutá vejce a mícháme do zhoustnutí. Dochutíme solí a pepřem.

  3. Salát: Zelí a papriku nakrájíme, přidáme Cottage, zamícháme a zakápneme octem, medem, dosolíme, dopepříme. Promícháme a máme hotovo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!