Orientální kuřecí křídla (či jiná část opeřence)

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

kuřecí křídla (paličky či stehna)
Kořenící směs:
7 PL strouhanky
1 PL tandoori masala
1 PL grilovací koření
1 PL vegeta
1 PL drcený kmín
1 PL drcené hořčičné semínko

Postup přípravy receptu

  1. Dala jsem si rozehřát troubu na 200°C. Všechny ingredience kořenící směsi se smíchají dohromady. Směs se dá například ve skleničkách poměrně dlouhodobě skladovat a pravděpodobně na poprvé, pokud není úkolem nakrmit regiment, se ani nespotřebuje. V tomto případě není účel příprava akurátního množství.

  2. Křídla jsem si omyla, na hlubší talíř jsem nasypala trochu směsi (pokud chybělo, tak jsem jen mírně dosypávala, ať jí zbytečně neplýtvám) a obalila je v ní. Položila jsem je na pečícím papírem vyložený plech a pekla cca 40-50 minut.

  3. Prostě dokud nejsou takové zlatavé a křupavé a propečené. A podle toho, jak komu peče trouba. U paliček či stehen to pravděpodobně zabere delší čas.

  4. Paličky a stehna je možné před obalením mírně posolit, protože přeci jen je to hrubší kus masa než u křídel, ale osobně jsem to nikdy nezkoušela, neboť i bez toho mi maso přišlo dost slané.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!