Marocká kuchyně - Pěnové řezy (falešný cheese cake)
Recepty, MoučníkySuroviny
- 1,5 lžíce hladké mouky
- 3 žloutky
- 3 bílky
- 85 g cukru
- 60 ml zakysané smetany
- 250 g bílého řeckého jogurtu
- citronová šťáva z jednoho citrónu
- citronová kůra z jednoho citrónu
- 1-2 kapky vanilkové esence
- 25 gramů nasekaných pražených, ale nesolených pistácií
Postup Marocká kuchyně - Pěnové řezy (falešný cheese cake)
Postup přípravy receptu
-
Smícháme zakysanou smetanu s moukou, poté přidáme jogurt, kůru z citrónu, citronovou šťávu a vanilkovou esenci. V jiné nádobě rozšleháme ručním šlehačem žloutky s 2/3 (60g) odměřeného cukru do husté světlé hmoty. Obojí smícháme.
V další nádobě našleháme bílky do husté bílé hmoty a poté přidáme zbylý cukr. Dále šleháme dokud nemáme velmi pevnou a lepkavou hmotu. Obě hmoty smícháme lehkým nadnášivým pohybem stěrky.
Hotové těsto přelijeme do střední pečící nádoby. Tuto nádobu vložíme na vyšší pečící plech a podlejeme vodou. Pečeme 20 minut na 180°C. Po 20 minutách vyndáme z trouby a posypeme nasekanými pistáciemi. Necháme vychladnout a před podáváním dáme ztuhnout do chladničky.