Marocká kuchyně - Pěnové řezy (falešný cheese cake)

Recepty, Moučníky

Suroviny

1,5 lžíce hladké mouky
3 žloutky
3 bílky
85 g cukru
60 ml zakysané smetany
250 g bílého řeckého jogurtu
citronová šťáva z jednoho citrónu
citronová kůra z jednoho citrónu
1-2 kapky vanilkové esence
25 gramů nasekaných pražených, ale nesolených pistácií

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme zakysanou smetanu s moukou, poté přidáme jogurt, kůru z citrónu, citronovou šťávu a vanilkovou esenci. V jiné nádobě rozšleháme ručním šlehačem žloutky s 2/3 (60g) odměřeného cukru do husté světlé hmoty. Obojí smícháme.

  2. V další nádobě našleháme bílky do husté bílé hmoty a poté přidáme zbylý cukr. Dále šleháme dokud nemáme velmi pevnou a lepkavou hmotu. Obě hmoty smícháme lehkým nadnášivým pohybem stěrky.

  3. Hotové těsto přelijeme do střední pečící nádoby. Tuto nádobu vložíme na vyšší pečící plech a podlejeme vodou. Pečeme 20 minut na 180°C. Po 20 minutách vyndáme z trouby a posypeme nasekanými pistáciemi. Necháme vychladnout a před podáváním dáme ztuhnout do chladničky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!