Vepřové ocásky s bramborovým knedlíkem a zelím na cibulovém pyré

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

vepřové ocásky
česnek
4 cibule
1 pivo
klasický bramborový knedlík
klasické sladkokyselé zelí dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Maso si odblaníme, dáme do větší misky a naložíme s tymiánem a kousky česneku a dodáme dostatečné množství oleje, necháme přes noc v lednici, nesolíme.

  2. Druhý den si připravíme klasické bramborové těsto na knedlíky a místo šišek si uválíme kulaté velké noky.

  3. Kysané zelí každý udělá jak má rád a jak si na něm nejvíc pochutná, mně chutná sterilované, klasičtější hospodské.

  4. Naložené maso osolíme, okmínujeme a dáme péct, ale pod něj dáme péct taky 4 menší cibule nebo 2 velké, pečeme asi hodinu a půl a podle potřeby podléváme pivem, až je maso dozlatova upečené.

  5. Vyjmeme ho a ponorným mixérem v pekáči rozsekáme cibuli na pyré a podle potřeby dochutíme.

  6. Podáváme s knedlíkem a zelím přelité štávou z cibule, bylinek a piva.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!