Křehký delikates

Recepty, Pro začátečníky

Suroviny

Těsto:
400 g hladká mouka 00
250 g 100% tuk na pečení
1 vejce
12 PL vlažné vody
špetka soli
Náplň:
krájená jablka
skořice
cukr
rozinky
nasekané vlašské ořechy

Postup přípravy receptu

  1. Těsto nejprve spojíme nožem nebo kovovou stěrkou, pak rychle a krátce rukama (nesmí se spařit). Na 1 hodinu do chladna.

  2. Těsto jen přeložíme k sobě na náplň (může zůstat i malá mezera).

  3. Propícháme vidličkou, mašlujeme popuštěným máslem.

  4. Pečeme na 160 až 180°C/cca 25 minut. (Pozor, těsto nezlátne, protože neobsahuje cukr, takže barvou se nepořídíme).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!