Kukuřičná polévka

Recepty, Polévky

Suroviny

50 g másla
1 menší cibule nakrájená nadrobno
1 stroužek česneku
1/4 hlavy celeru nastrouhané nahrubo (možno použít i celer řapíkatý)
1/2 červené papriky (pokrájené na malé kostičky)
1 větší brambora nastrouhaná nahrubo
300 ml mléka
500 ml zeleninového vývaru (klidně z kostky Natur)
300 g sterilované kukuřice propláchnuté na sítě
tabasco
sůl
čerstvě mletý pepř
Česnekové krutony:
2 plátky chleba bez kůrek
2 drcené stroužky česneku
1-2 lžíce olivového oleje
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na másle v hrnci opékejte asi 5 minut cibuli, drcený česnek, celer, bramboru a papriku. Vmíchejte mléko a vývar, přiveďte k varu a nechte asi 15 minut mírně povařit.

  2. Přidejte kukuřici, povařte 3 minuty, přidejte pár kapek tabasca, dochuťte solí a pepřem.

  3. Podávejte s česnekovými krutony, které vytvoříte tak, že smícháte v misce 2 rozdrobené plátky chleba bez kůrek se dvěma drcenými stroužky česneku, dvěma lžícemi olivového oleje a solí. Z hmoty tvarujte kuličky a nasucho je opečte v nepřilnavé pánvi.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!