Venkovská omeleta se sýrem Brie a bramborami

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

2 g pažitky
3 vejce
200 g brambor
80 g rajčat
60 g cibule
5 g česneku
20 g másla
40 g sýru Brie
2 cl olivového oleje
2 cl bílého balzamika
20 g salátu lollo rosso
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvařte ve slupce a ještě teplé je oloupejte. Nakrájejte na malé kostky. Oloupejte česnek a cibuli a nakrájejte na jemno. Vejce vyklepněte do misky.

  2. Nasekejte pažitku. Část pažitky dejte stranou na dozdobení omelety. Na pánvi na másle orestujte cibulku, přidejte brambory a nakonec česnek.

  3. Vlijte osolená a opepřená vejce smíchaná s pažitkou. Promíchejte a přidejte rajčata. Nechte propékat. Až bude omeleta zespoda zlatavá, opatrně ji otočte a poklaďte pokrájeným sýrem a nechte dopéct.

  4. Poté ji přeložte napůl tak, aby sýr zůstal uvnitř. V míse vyšlehejte olivový olej s balzamikem, cukrem, solí a pepřem dle chuti. Promíchejte se salátem a podávejte s omeletou posypanou pažitkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!