Provensálský květák s jogurtovým přelivem

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

květák
mražená zelenina (např. fazolové lusky, hrášek, mrkev, kukuřice...)
cibule
5 stroužků česneku
olej
pepř
sůl
provensálské koření
2-3 vejce
tvrdý sýr uzený
bílý jogurt
lněné semínko
bylinkové Tofu

Postup přípravy receptu

  1. Květák rozebereme na růžičky, uvaříme v osolené vodě do poloměkka.

  2. Pak ho vyjmeme z hrnce, lehce pokrájíme na menší kousky, přidáme veškerou zeleninu, cibuli nakrájenou na půlměsíčky, 3 stroužky česneku nadrobno nakrájené, tofu, osolíme, opepříme, bohatě posypeme provensálským kořením a lněným semínkem a vše dáme do vymazané zapékací mísy.

  3. Zalejeme vejci rozmíchanými se solí a provensálským kořením a dáme zapéct.

  4. Před koncem posypeme sýrem a necháme roztavit. Podáváme s jogurtovým přelivem.

  5. Jogurtový přeliv: Bílý jogurt rozmícháme se zbylým česnekem, posolíme, přidáme provensálské koření a necháme chvilku odstát.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!