Vyprážané halušky zo zemiakového cesta

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

700 g varených brambor
2 vejce
100 g strouhanky
sůl
mletý pepř
cibule
20 g sádla
mléko podle potřeby
Na smažení:
strouhanka
vejce
olej

Postup přípravy receptu

  1. Vychladnuté zemiaky zomelieme v mäsovom mlynčeku, pridáme vajcia, soľ, strúhanku a trochu mletého čierneho korenia.

  2. Najemno nakrájanú (nastrúhanú) cibuľu opražíme a pridáme k zemiakom. S trochou mlieka vypracujeme cesto.

  3. Sformujeme ho na dlhé, na prst hrubé valčeky a pokrájame na 5 cm dlhé kúsky. Najskôr ich obalíme v strúhanke, potom v rozšľahanom vajci a opäť v strúhanke.

  4. Vyprážame ich do zlatista v rozpálenom tuku. Hodí sa k nim dusená zelenina.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!