Bramborové knedlíky v parním hrnci

Recepty, Přílohy

Suroviny

1 kg vařených brambor
500 g hrubé mouky
2 polévkové lžíce dětské krupičky
2 polévkové lžíce oleje
1 vejce
1 polévkové lžíce octa
2 zarovnané čajové lžičky soli

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce, vychladíme, oloupáme. Studené brambory nastrouháme na hrubé části struhadla (tam, kde strouháme okurky na hrubé nudličky).

  2. Přidáme mouku, krupičku, olej, ocet, vejce a sůl a vypracujeme těsto. S těstem se pracuje dobře a nelepí.

  3. Těsto rozdělíme na 3 díly, vytvarujeme válečky. Na každé patro parního hrnce položíme pruh pečícího papíru - knedlík se na něj nepřilepí a nebudeme muset čistit otvory. Paříme 35 minut.

  4. Po upaření necháme chvilku zavadnout, aby se při přenášení nepřelomily, jsou dost velké (tu první se mi podařilo rozlomit).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!