Thajská kokosová polévka s kuřetem a houbami

Recepty, Polévky

Suroviny

1 plechovka kokosového mléka (400 ml), před použitím plechovku protřepte
400 ml kuřecího vývaru (můžete odměřit ve stejné plechovce od kokosového mléka)
3 cm kousek oloupaného čerstvého zázvoru (pokrájeného na tenké plátky a nudličky)
1 výhonek citronové trávy (do stonku bouchněte rukojetí nože, zploští se a uvolní se potřebné chutě, pokrájené na cca 3 cm špalíčky. Ponechte si spodní výhonek cca 4 cm a dejte zpět do sklenky s troškou vody, ona pustí kořínky a poroste dál pro další použití)
200 g kuřecího prsa (očištěného a pokrájeného na drobnější kousky)
1 hrnek (cca 90 g) čerstvých pokrájených hub shitake nebo hlíva ústřičná apod.
1 lžíce čerstvě vymačkané limetkové šťávy
1 lžíce ústřicové omáčky (pokud ji nemáte, nahraďte další lžící rybí omáčky)
1 lžíce rybí omáčky (nejlepší je thajská či vietnamská)
1 lžička cukru
1 lžička thajské chilli pasty
2 hrsti pokrájeného čerstvého koriandru (kdo má přihodí i bazalku. Zkuste někdy thajskou)
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Thajská kokosová polévka s kuřetem a houbami je velmi rychle připravena, takže si nachystejte suroviny dopředu, aby jste se zbytečně nezdržovali.

  2. Ve středně velkém hrnci přiveďte k varu kokosové mléko, vývar, zázvor, a citronovou trávu.

  3. Pak přidejte kuřecí kousky, houby, limetkovou šťávu, rybí i ústřicovou omáčku, cukr a chilli pastu.

  4. Stáhněte sporák na poloviční výkon a nechte vařit až kuřecí maso bude pevné a neprůhledné. To trvá zhruba 8 -10 minut.

  5. Nakonec vyndejte z polévky citronovou trávu, je tvrdá a nechutnala by vám


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!