Kachní prsa s bylinkami a zeleninovým sosem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kachní prsa
hrubá mořská sůl
bylinky nadrobno pokrájené (tymián, rozmarýn, oregano)
olej
150 ml červeného vína
Na zeleninový sos:
2 červené papriky, nakrájené na proužky
olej
rajská šťáva
sůl, pepř
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Maso očistíme, kůži nakrájíme na malé kostičky. Pokapeme olejem a červeným vínem. Posypeme hrubou solí, smíchanou s jemně nasekaným tymiánem a rozmarýnem. Necháme v chladu 4 hodiny.

  2. Naložená kachní prsa opečeme na pánvi (z každé strany cca 4 minuty). Prsa ještě pečeme v rozehřáté troubě cca 6-8 minut. Opečená kachní prsa vložíme do alobalu a necháme po dobu cca 5-6 minut ve vyhřáté troubě.

  3. Papriku pokrájíme na proužky, orestujeme na pánvi na rozehřátém oleji. Přidáme rajskou šťávu sůl, pepř, petrželku a dusíme doměkka. Kachní prsa podáváme s paprikovým sosem a pečeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!