Kachní prsa s bylinkami a zeleninovým sosem
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 kachní prsa
- hrubá mořská sůl
- bylinky nadrobno pokrájené (tymián, rozmarýn, oregano)
- olej
- 150 ml červeného vína
- Na zeleninový sos:
- 2 červené papriky, nakrájené na proužky
- olej
- rajská šťáva
- sůl, pepř
- petrželka
Postup Kachní prsa s bylinkami a zeleninovým sosem
Postup přípravy receptu
-
Maso očistíme, kůži nakrájíme na malé kostičky. Pokapeme olejem a červeným vínem. Posypeme hrubou solí, smíchanou s jemně nasekaným tymiánem a rozmarýnem. Necháme v chladu 4 hodiny.
Naložená kachní prsa opečeme na pánvi (z každé strany cca 4 minuty). Prsa ještě pečeme v rozehřáté troubě cca 6-8 minut. Opečená kachní prsa vložíme do alobalu a necháme po dobu cca 5-6 minut ve vyhřáté troubě.
Papriku pokrájíme na proužky, orestujeme na pánvi na rozehřátém oleji. Přidáme rajskou šťávu sůl, pepř, petrželku a dusíme doměkka. Kachní prsa podáváme s paprikovým sosem a pečeným bramborem.