Thajská polévka

Recepty, Polévky

Suroviny

450 ml kokosového mléka
curry pasta červená
kuřecí prsa
kousek pórku (nebo jarní cibulky)
nakládaná čínská zelenina (může být i mražená)
sůl a chilli na dochucení
případně rýžové nudle

Postup přípravy receptu

  1. Do menšího hrnce dáme kokosové mléko, které přivedeme k varu a do něj vmícháme curry pastu dle chuti, já dala asi 3 lžičky.

  2. Prso nakrájíme na menší slabé plátky, které vložíme do kokosového mléka, přidáme pórek a necháme povařit za občasného promíchání.

  3. Přidala jsem i trochu vody, aby bylo polévky více. Osolila jsem a dochutila chilli. Polévka by měla být lehce pikantní, ale záleží na každém, co má rád.

  4. Nakonec jsem vložila nakládanou zeleninu,nechala prohřát a hotovo. Kdo chce, může přidat i rýžové nudle a polévka tak určitě více zasytí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!