Pečené kuřecí maso s chřestem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 menší kuřecí prsa (nebo stehenní řízky, paličky, špalíčky - bez kůže)
cca 600 g chřestu
60 g másla
cca 50 g hladké mouky
sůl
mletý pepř
muškátový květ
1 lžička vegety nebo jiného koření (nemusí být)
600 ml mléka
lžíce petrželky nebo pažitky...
4 plátky šunky
olej nebo máslo na smažení
bylinky na ozdobení

Postup přípravy receptu

  1. Chřest (bílý) oloupeme a pokrájíme na menší špalíčky. Zelený chřest jen pokrájíme.

  2. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme mlékem a rozšleháme metličkou, přidáme Vegetu (není nutná), osolíme, opepříme, ochutíme troškou muškátového květu a povaříme. Odstavíme a vmícháme petrželku.

  3. Kuřecí maso osolíme a opepříme, na pánvi s rozpáleným olejem (máslem) zprudka osmažíme dozlatova z obou stran.

  4. Zapékací mísu (pekáček) vymažeme olejem nebo máslem ze smažení. Každé osmažené maso obalíme plátkem šunky, položíme do misky, posypeme chřestem, zalijeme bešamelem a dáme do předehřáté trouby zapéct dozlatova asi na 25-30 minut. Podáváme s bramborovou přílohou, těstovinami nebo rýží. Zdobíme bylinkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!