Poctivá játrová omáčka

Recepty, Omáčky

Suroviny

1 cibule středně velká
10 dkg anglické slaniny
10 dkg slaniny (nemusí být, pokud nemáte rádi)
1 kg kuřecích (krůtích) jater
2 dl silného kuřecího vývaru (půl kostky kuřecího masoxu)
1 kysaná smetana
1/2 l mléka
1/3 kostky másla
sůl
pepř
grilovací koření (kuře 7 bylin nejlepší)
mouka
olej

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji osmahneme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu a na plátky nakrájenou slaninu. Přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a osmahneme do zlatova. Játra očistíme od blan, nakrájíme na větší kousky a přidáme k slanině, osolíme, přidáme pepř a grilovací koření. Prudce osmažíme. Po pěti minutách podlijeme silným kuřecím vývarem.

  2. Vybereme slaninu, půlku jater, se 1/4 l mléka nalijeme do mixéru a rozmixujeme. Vlijeme do hrnce a přidáme z másla udělanou světlou jíšku. Přidáme kysanou smetanu, zbytek mléka a dosolíme podle chuti.

  3. Podáváme s knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!