Žampionové kuřecí maso s medvědím česnekem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí prsa nebo stehenní řízky
100 g pórku
140 g čerstvých žampionů
máslo nebo olej
hrst medvědího česneku
sůl
mletý pepř
vývar dle potřeby
cca 150 g zakysané smetany

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso pokrájíme na nudličky nebo kostičky, osolíme a opepříme. Pórek pokrájíme na kolečka a dáme na kousek másla osmažit dosklovata. Žampiony pokrájíme na plátky nebo čtvrtinky.

  2. Na osmažený pórem přidáme maso, které necháme zatáhnout za občasného promíchání. Poté přisypeme žampiony, promícháme a necháme vše ještě krátce smažit, pak podlijeme maličko vývarem (cca 80 ml) a dusíme cca 5-8 minut.

  3. Následně vmícháme na nudličky pokrájenou hrst medvědího česneku, dosolíme a opepříme dle chuti a odstavíme. Přidáme zakysanou smetanu pokojové teploty, dobře promícháme a můžeme podávat.

  4. Podáváme s těstovinami, rýží nebo bramborami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!