Thajská kachní prsíčka marinovaná

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kachní prsa
grilovací koření dle chuti
čerstvý mletý pepř
Marináda:
1 lžíce medu
2 lžíce sójové omáčky (Tamari)
plátek čerstvého zázvoru
půl lžičky mletého (koření) koriandru
1 stroužek česneku
Dále potřebujeme:
2 porce rýžových nudlí
1 lžíci oleje
10 cm zelené části pórku
1 mrkev
1-2 stroužky česneku
chilli papričku
sůl nebo rybí omáčku
čerstvý koriandr, nať cibulky

Postup přípravy receptu

  1. Kachní prsa opláchneme, osušíme papírovou utěrkou, nařízneme kůži do mřížky, ochutíme grilovacím (domácím nebo koupeným) kořením, pepřem a dáme stranou. Do misky dáme med, sójovou omáčku, prolisujeme česnek i zázvor, přidáme mletý koriandr a dobře promícháme. Do této marinády naložíme kachní prsa a necháme přes noc (nebo od rána do večera) marinovat.

  2. Troubu dáme předehřát na 180°C. Dle návodu na obalu připravíme nudle. Maso přendáme do pekáčku a upečeme doměkka cca 10-12 minut. Upečená prsíčka necháme odpočinout v alobalu ještě 5 minut.

  3. Zatím v hlubší pánvi na oleji opečeme očištěnou a na julienne proužky nakrájenou mrkev a pórek, přidáme česnek, dle chuti chilli a sůl nebo rybí omáčku (sůl nahradí). Přidáme nudle a lehce promícháme. Odpočinutá prsíčka nakrájíme na plátky a poklademe na nudlovou směs. Posypeme čerstvým koriandrem nebo zelenou natí cibulky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!