Taco dip

Recepty, Mleté maso

Suroviny

Na dip:
450 g mletého hovězího masa
1/2 PL tacos koření
2 PL vody
110 g smetanového sýru
1/2 (120 ml) hrnku kysané smetany
1/4 hrnku (60 ml) majonézy
1 hrnek (240 g) salsy
1/2 hrnku (50 g) Eidamu strouhaného
1/2 hrnku (50 g) Čedaru strouhaného
Přílohy, na ozdobu:
1 rajče nakrájené na kostičky
1 avokádo nakrájené na kostičky
2 PL nakrájených černých oliv
hrst koriandru

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi necháme zhnědnout mleté ​​hovězí maso, odstraníme /vylijeme přebytečný tuk/, přidáme koření na tacos a vodu, promícháme a dusíme, až se voda odpaří.

  2. Maso smícháme se smetanovým sýrem, zakysanou smetanou, majonézou, salsou a strouhanými sýry. Trochu strouhaného sýru si necháme stranou.

  3. Směs nalijeme do zapékací misky a posypeme strouhaným sýrem.

  4. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C dozlatova, asi 20-30 minut.

  5. Podáváme s kukuřičnými chipsy.

  6. Můžeme podávat posypané rajčaty, avokádem, olivami, koriandrem, atd.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!