Libečková vepřová kotleta

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

8 plátků vepřové kotlety (vyšší)
10 dkg anglické slaniny
2 velké cibule
2 červené papriky masité
sůl
pepř
grilovací koření
4 snítky libečku
2 kelímky smetany 33% popř. 12%
16 plátků Staročeského šunkového salámu
8 špalíčků sýr cihla (cca 10 dkg)
(špejle párátka, jehla)
Nádivka:
20 dkg hub (žampionů)
1 menší cibule
6 vajec
1 snítka libečku

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme nádivku, kdy na trošce oleje zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme na kostičky pokrájenou slaninu a očištěné pokrájené houby, podusíme, osolíme, opepříme, přidáme posekanou snítku libečku, vejce a mícháme do sražení. Odstavíme a necháme vychladit.

  2. Plátky masa z boku nařízneme a utvoříme si kapsy.

  3. Do každé kapsy vložíme 2 plátky staročeského šunkového salámu, mezi ně vložíme nádivku a do nádivky vmáčkneme špalíček tvrdého sýru. Spíchneme párátkem či jehlou.

  4. Takto naplníme všechny připravené kapsy, na povrchu posypeme grilovacím kořením, na rozpáleném oleji orestované kapsy vkládáme do pekáče, na jehož dno jsme vložili pokrájenou anglickou slaninu, na plátky pokrájenou cibuli a hranolky červené papriky.

  5. Mezi maso vložíme snítky libečku, zalijeme smetanou, přikryjeme a dusíme ve vyhřáté troubě 180°C - 200°C zhruba 40 minut, poté odkryjeme přelijeme výpekem a necháme 10 minut dodělat zezlátlý povrch. Pokrm Libečkové vepřové kotlety lze podávat s bramborovou kaší, vařenými brambory, hranolky, atd.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!