Tacos s mořskou treskou a chutným jogurtovým dipem

Recepty, Ryby

Suroviny

6 větších pšeničných tortill
500 g bílého jogurtu
600 g filetů tresky mořské
1 lžička sypké uzené papriky
2 stroužky česneku
špetka sušeného oregana
2-3 PL oleje
2 červené mini papričky
špetka kurkumy
petrželka
1 citron
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Polovinu jogurtu smícháme s uzenou paprikou, prolisovaným česnekem a oreganem. Filety tresky pokrájíme na stejně velké kousky, asi 2 cm široké. Ryby osolíme, opepříme a smícháme s ochuceným jogurtem.

  2. Připravíme dip. Zbylý jogurt smícháme s částí oregana, solí a pepřem. Tortilly naskládáme na velký plech a lehce je potřeme olejem. Zakryjeme alobalem a vložíme do rozehřáté trouby na 180 stupňů. Nahříváme cca 5 minut.

  3. Mezitím zahřejeme pánev s nepřilnavým povrchem, kterou potřeme zbylým olejem. Vložíme kousky ryby a opékáme asi 2 minuty.

  4. Nahřáté tortilly potřeme jogurtovým dipem. Na tortilly s dipem rozdělíme kousky opečené ryby. Přidáme proužky pokrájených minipapriček a pokrájenou petrželku. Na dochucení servírujeme s čtvrtkou citronu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!