Lečo se smaženými vejci

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

500 g rajčat
500 g čerstvých paprik bez jadřinců
250 g točeného salámu či klobásy
1 větší cibule
6 vajec
olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a papriku nakrájíme na proužky, rajčata na kostičky.

  2. Na troše oleje osmahneme cibuli, jakmile začne chytat barvu, přidáme papriku a rajčata. Osolíme a nepřikryté dusíme na středním ohni do vypaření tekutin, kterou zelenina pustí. Je vhodné dělat v nižším kastrolu se širším dnem, aby zelenina nebyla ve vysoké vrstvě.

  3. Zatímco se zelenina dusí, nakrájíme salám na kostičky a osmahneme na trošce oleje dozlatova.

  4. Dáme stranou a ve výpeku ze salámu osmažíme vajíčka (klasická míchaná vajíčka, dotuha).

  5. Přidáme salám, prohřejeme.

  6. V okamžiku, jakmile se vydusí tekutina ze zeleniny (paprika by měla být lehce křupavá, ne rozvařená jak z polévky), vmícháme salám s vajíčky. Dosolíme dle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!