Křehký jablečný řez
Recepty, MoučníkySuroviny
- TĚSTO:
- 60dkg polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 1 vejce
- 1 lžíce citrónové šťávy
- 3 lžíce cukru
- 8 lžic mléka
- 1 Hera
- JABLEČNÁ SMĚS:
- 40 dkg strouhaných jablek
- 1 sáček pudink karamelový
- 2 lžíce cukru
- špetku skořice
- hrst rozinek
- hrst ořechů (vše promíchat)
Postup Křehký jablečný řez
Postup přípravy receptu
-
Vše dám do mísy a rukama zpracuji těsto, které rozdělím na dvě poloviny. Obě poloviny vyválím na šířku plechu. Na plech dám pečící papír.
Položím jeden plát rozváleného těsta, na který rozetřu jablečnou směs.
Na jablečnou směs položím druhý rozválený plát a okraje přimáčknu k sobě, aby směs nevytekla.
Celou buchtu propíchám špejlí, aby se neutvořily boule a peču ve vyhřáté troubě, až má buchta zlatavou barvu.
Na vychladlý řez dám čokoládovou polevu, ale dle chuti můžete použít i polevu rumovou, bílkovou, citrónovou, nebo jinou.