Křehký jablečný řez

Recepty, Moučníky

Suroviny

TĚSTO:
60dkg polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
1 vejce
1 lžíce citrónové šťávy
3 lžíce cukru
8 lžic mléka
1 Hera
JABLEČNÁ SMĚS:
40 dkg strouhaných jablek
1 sáček pudink karamelový
2 lžíce cukru
špetku skořice
hrst rozinek
hrst ořechů (vše promíchat)

Postup přípravy receptu

  1. Vše dám do mísy a rukama zpracuji těsto, které rozdělím na dvě poloviny. Obě poloviny vyválím na šířku plechu. Na plech dám pečící papír.

  2. Položím jeden plát rozváleného těsta, na který rozetřu jablečnou směs.

  3. Na jablečnou směs položím druhý rozválený plát a okraje přimáčknu k sobě, aby směs nevytekla.

  4. Celou buchtu propíchám špejlí, aby se neutvořily boule a peču ve vyhřáté troubě, až má buchta zlatavou barvu.

  5. Na vychladlý řez dám čokoládovou polevu, ale dle chuti můžete použít i polevu rumovou, bílkovou, citrónovou, nebo jinou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!