Sušenka z pánve

Recepty, Moučníky

Suroviny

60 g másla
40 g třtinového cukru
20 g cukru
1 vejce
1 lžička vanilkového aroma
150 g hladké mouky
10 g prášku do pečiva
štipec soli
75 g čokoládových pecek
K servírování:
vanilková zmrzlina
nepřilnavá pánev bez plastových prvků o průměru 20 cm

Postup přípravy receptu

  1. V pánvi rozehřejeme máslo.

  2. Přidáme oba dva druhy cukrů, promícháme, odstraníme z ohně a necháme 15 minut chladnout.

  3. Do pánve přidáme rozšlehané vejce, vanilkové aroma a prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva a solí. Dobře promícháme.

  4. Přidáme polovinu čokoládových pecek, promícháme a povrch urovnáme.

  5. Druhou polovinou čokoládových pecek posypeme povrch těsta.

  6. Dáme péct do předehřáté trouby na 180°C po dobu asi 20-30 minut. Podáváme teplé s vanilkovou zmrzlinou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!