Perníkový dort s čokoládou, pomazaný medem a sušenkami

Recepty, Dorty

Suroviny

Těsto:
2 hrnky hladké mouky
1 hrnek cukr krupice
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
1 hrnek mléka
1 vejce
perníkové kořeni (podle chuti)
5 lžic kakaa
2 lžíce oleje
Náplň:
tabulka rozpuštěné čokolády
Poleva (množství podle vlastní chuti):
med
čokoláda
sušenky

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny na těsto smícháme dohromady a ušleháme. Na vymazaný a vysypaný plech nalijeme těsto a pečeme na 180 °C.

  2. Necháme vychladnout, rozřízneme podél a polijeme čokoládou, pak zakryjeme druhým dílem.

  3. Povrch namažeme lehce medem a ozdobíme vším co máme rádi, vše (jmenované v Surovinách Poleva) se k tomu hodí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!