Nepečený kokosový dort s marmeládou / džemem

Recepty, Moučníky

Suroviny

Množství dle chuti a počtu strávníků:
piškoty dětské nebo cukrářské
bílý jogurt nebo zakysaná smetana
strouhaný kokos
marmeláda nebo džem
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Dortovou formu nebo vyšší misku či pekáček vymažeme změklým máslem. Použít můžeme i pomazánkové přírodní máslo. Vymazanou formu bohatě vysypeme kokosem a na její dno naskládáme první vrstvu piškotů, na kterou naneseme vrstvu jogurtu nebo zakysané smetany (tu můžeme zředit mlékem, pokud je hodně hustá).

  2. Jogurt nebo zakysanou smetanu nesladíme, piškoty jsou sladké a navíc budeme dávat marmeládu /džem, které jsou sladké dost. Pokud máme marmelády /džemy méně sladké, můžeme udělat i více vrstev.

  3. Jogurtovou vrstvu posypeme kokosem, naskládáme další vrstvu piškotů, kterou zakryjeme další vrstvou jogurtu (zakysanky), posypeme kokosem, naneseme vrstvu rozmíchané marmelády /džemu (můžeme zředit rumem, likérem nebo čajem), poklademe piškoty, jogurtem, kokosem.

  4. Konečná vrstva by měla být z jogurtu (zakysanky), kterou posypeme kokosem a dáme do chladna proležet nejlépe přes noc. Dozdobit před podáváním můžeme čerstvým sezónním ovocem, šlehačkou...

  5. Marmeládu / džem používáme dle vlastní chuti, meruňkovou, višňovou, borůvkovou, jahodovou, rebarborovou. Pokud máme marmelád (džemů přebytek, toto je další typ, jak je rychle a chutně upotřebit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!