Hovězí vemínko smažené
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 500 g vemínka - zbavit přebytečného tuku a dobře omýt
- sůl
- 1 cibule menší
- 1 kousek celeru
- 1 mrkev menší
- 1 petržel menší
- 1 bobkový list
- 5 kuliček pepře
- 5 kuliček nového koření
- 2 hřebíčky
- - - - - - - - - - - - - - - - - -
- sůl
- pepř
- mouka
- vejce
- strouhaná houska
- sádlo nebo olej na smažení
Postup Hovězí vemínko smažené
Postup přípravy receptu
-
Vemínko je před konečnou úpravou třeba uvařit. Nejprve ho zbavíme přebytečného tuku, dobře omyjeme a dáme vařit do vroucí osolené vody tak, aby bylo celé ponořené. Přidáme cibuli, očištěnou kořenovou zeleninu a koření a vaříme do změknutí (cca 2 - 3 hodiny, záleží na stáří dobytčete).
Měkké vemínko buď necháme vychladnout nebo zchladíme ve studené vodě, potom ho nakrájíme podle další úpravy na plátky nebo na kousky velikosti sousta.
Na řízky ho nakrájíme na plátky silné cca 1 cm, jemně osolíme, opepříme, obalíme v trojobalu a usmažíme dozlatova jako řízky. Podáváme se stejnými přílohami jako řízky (bramborová kaše, brambory, bramborový salát,...) a můžeme si přidat i tatarku.