Smažená křidélka s omáčkou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

750 g křidélek
sůl
solamyl
sezamové semínko
olej na smažení
----
100 ml vody
4 lžíce sójové omáčky
1 lžíce sladké chilli omáčky
1 lžíce octu balsamico
1/2 lžičky sušeného zázvoru
1/2 lžičky mleté papriky
1/2 lžičky sušeného česneku
pár kapek tabasca
špetka cukru
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Křidélka zbavíme špiček a v kloubu je rozdělíme. Malinko je osolíme a necháme hodinku uležet. Z vody, sójovky a zbytku surovin svaříme omáčku. Vaříme asi pět minut, až omáčka lehce zhoustne. Výsledné dochucení necháme nakonec, chutě se hodně zvýrazní.

  2. Křidélka obalíme v solamylu, oklepeme a vkládáme do rozpáleného oleje. Smažíme celkem cca 13-15 minut. Průběžně otáčíme a dozlatova opečená křidélka odložíme na papírový ubrousek. Ještě horká vložíme do omáčky a pořádně obalíme. Servírujeme hned a na talíři posypeme na sucho opraženými semínky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!