Řapíková variace

Recepty, Saláty

Suroviny

svazek řapíkatého celeru (6-8 stonků)
2 jablka
hrst sušených brusinek nebo rozinek
2 hrsti nahrubo nasekaných vlašských ořechů
trs hroznového vína (červené nebo růžové)
2 kelímky bílého smetanového jogurtu (po150 g)
citronový pepř
sůl
2 lžíce olivového oleje extra virgin (možno dát i sezamový)
lžíce čerstvě vymačkané citronové šťávy
2 hrsti slunečnicových semínek na sucho opražených na pánvi

Postup přípravy receptu

  1. Celer (bez listů) a jadřinců zbavená, neoloupaná jablka nakrájíme na přibližně stejné kousky.

  2. Přidáme hroznové víno, pokud jsou kuličky veliké, můžeme přepůlit a odstranit pecičky.

  3. Přihodíme brusinky a nahrubo nasekané ořechy, zakápneme olejem, citronovou šťávou, osolíme a opepříme dle chuti.

  4. Vmícháme jogurt, (kdo chce, dá místo jogurtu kysanou smetanu), nakonec přidáme opražená slunečnicová semínka, řádně promícháme, dle potřeby dosolíme a dáme zchladit do ledničky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!