Bazalkové kuřecí na másle

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 kg kuřecích stehenních řízků bez kůže
20 větších lístků čerstvé bazalky
100 g másla
3 dcl mléka
4 trojúhelníčky taveného sýru
1/2 čerstvé kapie
1/2 mrkve
2 jarní cibulky
sůl
pepř
škrob Solamyl

Postup přípravy receptu

  1. Vykostěné maso z kuřecích stehen nakrájíme na malé kousky.

  2. Maso osolíme a lehce opepříme.

  3. V misce za pomocí mikrovlnné trouby (výkon max. 350W) rozpustíme 100 g másla, do kterého nasekáme lístky čerstvé bazalky a smícháme s nakrájeným kuřecím masem. Necháme cca 30 minut naložené.

  4. Do rozpálené pánve Wok vložíme ochucené kuřecí maso a zprudka opečeme. Jakmile se maso začne krásně opékat tak do pánve přidáme na kostičky nakrájenou kapii a na nudličky nakrájenou jarní cibulku a mrkev.

  5. Po orestování zeleniny do pánve nalijeme 3 dl teplého mléka, ve kterém jsme předtím za pomocí metličky rozmíchali tavené sýry, společně s jednou lžičkou škrobu Solamyl.

  6. Provaříme tuto směs společně cca 5 minut, až nám vznikne mírně zahuštěná voňavá masová směs. Výbornou přílohou jsou špagety.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!