Dort Princezna

Recepty, Dorty

Suroviny

3 vejce
90 g cukru písek
10 g kakao
80 g hladká mouka
3 lžíce oleje
špetka soli
krém:
150 ml mléka
3 lžíce polohrubé mouky
150 g másla
1 lžíce kakaa
cukr moučka podle chuti
kompotované broskve
broskvová marmeláda
falešná marcipánová hmota
potravinářské barvy

Postup přípravy receptu

  1. Bílky se solí a cukrem ušleháme do pevného sněhu, minimálně 5 minut. Poté všleháme olej a žloutky a lehce vmícháme mouku smíchanou s kakaem.

  2. Těsto nalijeme do dortové formy vyložené na dně pečicím papírem a pečeme 40 minut na 150°C.

  3. Vychladlý korpus prořízneme, potřeme marmeládou, krémem (cca 1/3 si necháme), poklademe broskvemi, přiklopíme vrchní částí a celý dort pomažeme rovnoměrně krémem. Necháme v lednici ztuhnout, potáhneme a ozdobíme marcipánem.

  4. Krém: V mléce důkladně rozmícháme mouku a provaříme hustý bešamel. Necháme vychladnout a všleháme postupně do másla vyšlehaného s cukrem a kakaem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!