Smažená uzená krkovice s Čedarem, obalená v kukuřičných lupíncích a bramborovo-mrkvová máslová kaše

Recepty, Jiné maso

Suroviny

6 plátků domácí uzené krkovice
3 plátky sýru Čedar
2 vajíčka
mouka
kukuřičné lupínky drcené
olej
sůl
Dále:
1 kg brambor
3 menší mrkve
máslo na 3 prsty
mléko podle potřeby
čerstvou petrželku
něco na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Vajíčka prošleháme se špetkou soli. Na plátek krkovice dáme plátek sýra a opět plátek krkovice.

  2. Do jedné misky nachystáme mouku a do druhé drcené kukuřičné lupínky.

  3. Nachystané plátky obalíme v mouce, vejcích, opět v mouce, vejcích a v lupíncích. Smažíme na rozpáleném oleji do zlatova.

  4. Mezitím uvaříme oloupané, osolené brambory a očistěnou mrkev do měkka. Šlehačem oboje našleháme s přidáním másla a vlažným mlékem do hladka.

  5. Servírujeme bramborovou kaši posypanou nasekanou petrželkou, s usmaženými plátky krkovice, zdobené listy salátu a žlutými cibulkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!