Rýže s liškami a chorizem
Recepty, HoubySuroviny
- 1 hrnek rýže
- miska lišek
- 100 g klobásy chorizo nakrájené na kolečka
- sůl
- pepř
- 2 šalotky
- 2 jarní cibulky
- petrželka
- olej
Postup Rýže s liškami a chorizem
Postup přípravy receptu
-
Rýži (použila jsem basmati) dáme vařit podle návodu na obalu.
Na pánvi rozehřejeme lžíci oleje a vhodíme nakrájené šalotky. Necháme je zpěnit, pak přidáme lišky, malé můžeme nechat vcelku, větší nakrájíme na menší kousky.
Lišky osolíme, opepříme, necháme je chvilku restovat, pak je přiklopíme pokličkou a asi 10 minut podusíme. Je-li třeba, lehce je podlijeme, aby se nepřipalovaly.
K skoro měkkým liškám přidáme klobásu a jarní cibulky nakrájené na kolečka.
Necháme všechno asi 5 minut restovat. Pak vsypeme vařenou rýži, promícháme a dochutíme nasekanou petrželkou.
Jiné koření není potřeba, kombinace lišek s výraznou klobásou je dokonalá.