Rýže s liškami a chorizem

Recepty, Houby

Suroviny

1 hrnek rýže
miska lišek
100 g klobásy chorizo nakrájené na kolečka
sůl
pepř
2 šalotky
2 jarní cibulky
petrželka
olej

Postup přípravy receptu

  1. Rýži (použila jsem basmati) dáme vařit podle návodu na obalu.

  2. Na pánvi rozehřejeme lžíci oleje a vhodíme nakrájené šalotky. Necháme je zpěnit, pak přidáme lišky, malé můžeme nechat vcelku, větší nakrájíme na menší kousky.

  3. Lišky osolíme, opepříme, necháme je chvilku restovat, pak je přiklopíme pokličkou a asi 10 minut podusíme. Je-li třeba, lehce je podlijeme, aby se nepřipalovaly.

  4. K skoro měkkým liškám přidáme klobásu a jarní cibulky nakrájené na kolečka.

  5. Necháme všechno asi 5 minut restovat. Pak vsypeme vařenou rýži, promícháme a dochutíme nasekanou petrželkou.

  6. Jiné koření není potřeba, kombinace lišek s výraznou klobásou je dokonalá.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!