Polévka z mušlí v nálevu

Recepty, Polévky

Suroviny

20 dkg mušlí ve slaném nálevu
2 lžíce olivového oleje
1 ks cibule
1 ks malé petržele
2 plechovky krájených, loupaných rajčat po 40 dkg
1/2 litru vody
1 kostka zeleninového bujónu
1/2 lžičky cukru
2 špetky soli
2 špetky mletého bílého pepře
Na ozdobu na talíři:
strouhaný sýr italského typu
nasekaná zelená petrželová nať

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji zpěníme cibuli, osmahneme kostičky petržele. Vlijeme rajčata, vodu, přidáme bujón a povaříme 15 minut.

  2. Scezené mušle propláchneme, vložíme do polévky a vaříme společně 5 minut. Dochutíme podle potřeby solí, pepřem a cukrem.

  3. Na talířích polévku posypeme sýrem, ozdobíme petrželovou natí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!