Lososový burger s koriandrem

Recepty, Grilování

Suroviny

1/2 kg ořezu z lososa
3 snítky natě čerstvého koriandru
1 polévková lžíce olivového oleje
1 větší šalotka
½ citrónu
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Ořez z lososa nasekáme nožem najemno, pokud koupíte tzv. kostry z filetů“, můžete maso velmi pohodlně seškrábat čajovou lžičkou z kostry. Maso dáme do misky, zakápneme citronovou šťávou. Osolíme, opeříme a dochutíme nasekanou šalotkou a koriandrem. Komu vadí mýdlová“ chuť koriandru, může ho nahradit nasekanou petrželovou natí, nebo i čerstvým nasekaným koprem.

  2. Maso vmícháme, dokud se hezky nespojí tak, abychom mohli tvořit placky. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a vložíme vytvarované placky z masa lososa. Opečeme rychle a krátce do zlaté barvy. Nevysušte, raději ať je placka medium. Poté vkládáme do rozkrojených a opečených bulek a dozdobíme plátkem listového salátu nebo dle chuti zvoleným dresingem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!