Pohanka se špenátem a hlívou

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

250 g hlívy ústřičné
2 cibule (lépe šalotky)
2 lžíce oleje nebo másla
2 snítky tymiánu
250 ml suchého bílého vína
100 g čerstvého špenátu nebo 5 koulí mražených listů
1 hrnek loupané pohanky
2 bobkové listy
1 hrnek vody
sůl
parmazán

Postup přípravy receptu

  1. Pohanku spařte horkou vodou, nechte ji dobře okapat a dejte ji do hrnce. Krátce ji jen tak na sucho orestujte, aby oschla. Lehce osolte, přidejte bobkový list, zalijte jedním hrnkem horké vody a přiklopenou vařte asi 5 minut. Pak vypněte a nechte dojít v peřinách.

  2. Na velké pánvi na rozehřátém oleji nebo másle orestujte nakrájenou cibulku, přidejte hlívu, tymián a ještě chvíli restujte. Přilévejte po částech víno, které se postupně odpaří. Houby osolte, opepřete, přidejte k nim špenát (pokud máte mražený, tak v průběhu dušení hub), pohanku a promíchejte.

  3. Směs posypejte strouhaným parmezánem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!