Kuře na medu a pomerančích

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 kuřecí stehna
4 stroužky česneku
3 lžíce medu
3 lžíce sojové omáčky
2 dl vody
kostka masoxu
2 lžíce citrónové šťávy
1 celý pomeranč
šťáva z celého pomeranče
2 malé lžičky škrobové moučky
Příloha:
rýžové nudle

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si směs na pečení kuřete. Smícháme v mističce med, sojovou omáčku, utřený česnek, vodu, kostku masoxu a citrónovou šťávu.

  2. Kuřecí stehna potřeme touto směsí a nejméně 2 hodiny necháme uležet. Potom maso dáme i s medovou marinádou do pekáčku a půl hodiny pečeme.

  3. Porce obrátíme, poklademe plátky pomerančů bez kůry a pečeme další půl hodinu. Během pečení dosti často stehna přelíváme medovou šťávou. Nakonec přidáme v troše vody rozmíchanou škrobovou moučku a přilijeme ke šťávě, kterou tím zahustíme.

  4. Když jsou stehýnka hotová, vyndáme je na talíř a do medového výpeku vymačkáme šťávu z pomeranče, a vložíme do něho rýžové nudle, které připravíme dle návodu na sáčku. Dobře promícháme s omáčkou a podáváme ke stehýnkům jako přílohu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!