Kološvárské zelí III.

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 konzerva vepřového masa
2 paprikové klobásy
1 sáček kysaného zelí
2 sáčky předvařené rýže
2 cibule
1/2 kelímku sladké smetany
1/2 kelímku kysané smetany
1 lžíce červené sladké papriky
sůl
pepř
6 stroužků česneku

Postup přípravy receptu

  1. ½ kg kysaného zelí si připravíme klasickým způsobem jako zelí dušené a odstavíme z plotny.

  2. Sáčky s předvařenou rýží uvaříme v osolené vodě s hřebíčkem a novým kořením, vysypeme do misky a necháme trochu zchladnout.

  3. Na cibuli a 6 stroužcích česneku opečeme na kostičky nakrájenou paprikovou klobásu, konzervu s vepřovým masem vyklopíme, nakrájíme na kostičky a přidáme prohřát ke klobásovému základu. Vše silně ochutíme červenou paprikou a česnekem.

  4. Vezmeme pekáček, nasypeme do něj rýži, zelí a masovou směs a vše společně promícháme.

  5. V hrnečku si rozmícháme kysanou a sladkou smetanu, zalijeme tím směs v pekáčku a dáme asi na ½ hodiny zapéct. Zvláštní kombinace zelí, rýže a masa naše chuťové buňky mile překvapí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!