Křidýlka

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

15 kuřecích křidýlek (5 na osobu), 3 velká rajčata, 3 cibule, 3 stroužky česneku, koření čubrica, bazalka, sůl, pepř, 3 lžíce oleje, hera

Postup přípravy receptu

  1. Křidélka omyjeme, osušíme, naskládáme do pekáčku a potřeme olejem s rozmačkanými stroužky česneku a posypeme kořením čubrica (komu nechutná může použít různá svoje osvědčená koření).

  2. Dáme do rozpálené trouby asi na 20 minut s kousky hery nebo másla. Mezitím si nakrájíme na kolečka rajčata a cibuli, které asi v polovině pečení přidáme do pekáče na křidýlka.

  3. Zeleninu osolíme, opepříme a posypeme bazalkou. Pečeme dalších asi 20 minut na 200°C. Podáváme s brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!