Mořská štika s máslovou cibulí
Recepty, RybySuroviny
- Řízky z mořské štiky
- citronová šťáva z 1 citronu
- 2 lžíce hrubé mouky
- sůl
- mletý pepř
- sladká paprika
- drcený kmín – nebo směs koření na ryby
- 2 lžíce másla
- 2 větší cibule
- 2 stroužky česneku
- sekaná petrželka
- 1 žloutek
- lžíce plnotučné hořčice
- olej na smažení
Postup Mořská štika s máslovou cibulí
Postup přípravy receptu
-
Rybí řízky opláchneme studenou vodou, osušíme ubrouskem, pokapeme je citrónovou šťávou a jen lehce osolíme.
V jednom talíři si smícháme hrubou mouku se vším kořením, v druhém talíři rozmícháme žloutek s lžící plnotučné hořčice.
Rybí řízky potřeme vejcem s hořčicí, posypeme sekanou petrželkou a obalíme ve směsi mouky s kořením.
Vložíme do rozpáleného oleje a po obou stranách smažíme asi 4 minuty.
Mezitím na vedlejší pánvi rozehřejeme máslo a opečeme na něm do zlata kolečka cibule a plátky česneku.
Cibulovou směs nandáme na ryby a podáváme s bramborem politým zbylým rozpuštěným máslem.