Mořská štika s máslovou cibulí

Recepty, Ryby

Suroviny

Řízky z mořské štiky
citronová šťáva z 1 citronu
2 lžíce hrubé mouky
sůl
mletý pepř
sladká paprika
drcený kmín – nebo směs koření na ryby
2 lžíce másla
2 větší cibule
2 stroužky česneku
sekaná petrželka
1 žloutek
lžíce plnotučné hořčice
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Rybí řízky opláchneme studenou vodou, osušíme ubrouskem, pokapeme je citrónovou šťávou a jen lehce osolíme.

  2. V jednom talíři si smícháme hrubou mouku se vším kořením, v druhém talíři rozmícháme žloutek s lžící plnotučné hořčice.

  3. Rybí řízky potřeme vejcem s hořčicí, posypeme sekanou petrželkou a obalíme ve směsi mouky s kořením.

  4. Vložíme do rozpáleného oleje a po obou stranách smažíme asi 4 minuty.

  5. Mezitím na vedlejší pánvi rozehřejeme máslo a opečeme na něm do zlata kolečka cibule a plátky česneku.

  6. Cibulovou směs nandáme na ryby a podáváme s bramborem politým zbylým rozpuštěným máslem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!