Pohanka či kroupy nejen jako příloha

Recepty, Přílohy

Suroviny

500 g předem uvařené pohanky nebo krup
1 velká cibule
olej (nebo špek, pokud nechceme bezmasý pokrm)
2-3 stroužky česneku
tymián dle chuti (nebo majoránka)
120 g rajského protlaku
1 lžíce mleté sladké papriky
vývar nebo voda
sůl
pepř mletý
Dále dle chuti:
vejce - ztracené, volské oko...
cibulka smažená dozlatova
uzené maso kuřecí nebo vepřové
uzenina dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Jemně pokrájenou cibuli osmažíme lehce dozlatova na trošce oleje nebo jemně pokrájeném špeku. Poté přidáme nasekaný česnek, protlak a bylinky dle chuti. Vše společně krátce osmažíme, poté zaprášíme paprikou, ještě krátce smažíme a pak přidáme trošku vývaru (cca 1 dl), abychom vše krátce podusili.

  2. Do této krémovější směsi přisypeme předem uvařenou pohanku (nejlépe ve vývaru), promícháme, případně dosolíme, opepříme a můžeme podávat.

  3. Podáváme s opečenou uzeninou, vejcem dle chuti nebo jako já, s na větší kusy trhaným uzeným kuřetem, osmaženým s kapií na nudličky pokrájenou. Podávat se dá i samostatně, bez čehokoli dalšího navíc. Vše dle vlastní chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!