Omáčka s koprem a zeleninou

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 hrnek kedlubny
1 hrnek mrkve
1 hrnek mražených fazolových lusků
1 hrnek vody
200 ml plnotučného mléka
2 lžíce hladké mouky
máslo dle potřeby
1 malá cibule
1/4 červené kapie
50 g anglické slaniny
2 vařená vejce
kopr ve sladkokyselém nálevu - dle chuti
1 lžička cukru
1 bujón
1 lžička plnotučné hořčice

Postup přípravy receptu

  1. Kedlubnu a mrkev nastrouháme nahrubo a oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. Kapii a anglickou slaninu nakrájíme na nudličky.

  2. Na másle usmažíme cibuli a poté vmícháme mouku a uděláme světlou jíšku. Zalijeme jí studenou vodou, rozmícháme a přidáme hořčici a bujón. Po zavaření přidáme kedlubnu, mrkev, kapii a fazolky.

  3. Hustou směs za občasného zamíchání necháme asi 10 minut mírně probublávat. Oloupeme vejce a anglickou slaninu na sucho orestujeme na teflonové pánvi.

  4. Omáčku se zeleninou zjemníme mlékem, necháme přejít varem a odstavíme. Vmícháme kopr i s nálevem dle chuti a osladíme asi 1 lžičkou cukru.

  5. Jednotlivé porce na talíři posypeme anglickou slaninou a nasekaným vejcem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!