Treska s čerstvou rajčatovou salsou

Recepty, Ryby

Suroviny

Pečené brambory:
300 g malých brambor
1 lžička olivového oleje
1 lžička provesálského koření
1 špetka soli
Salsa:
10 cherry rajčátek
2 stroužky česneku – jemně nasekáme
1 šalotka – nakrájíme nadrobno
1 lžíce citronové šťávy
1 špetka soli
Ryba:
300 g filé aljašské tresky
2 lžičky provensálského koření
1/4 lžičky soli
2 lžíce hladké mouky
1/2 lžičky kmínu
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce másla

Postup přípravy receptu

  1. Brambory omyjeme, necháme ve slupce. Pokud jsou větší, můžeme je překrojit na čtvrtiny. Zalijeme olejem, přidáme koření a sůl. Dobře promícháme, aby se brambory ve směsi obalily.

  2. Dáme je do zapékací misky. Pečeme v předehřáté troubě na 210 °C asi 20 až 25 minut. V polovině pečení brambory promícháme.

  3. Mezitím si připravíme rajčatovou salsu. Cherry rajčátka nakrájíme alespoň na osminy, česnek jemně nasekáme, přidáme nadrobno nakrájenou šalotku a zalijeme citronovou šťávou. Osolíme a promícháme. Během přípravy dalšího kroku salsu několikrát promícháme.

  4. Filé tresky osolíme, pokmínujeme, přidáme provensálské koření a pokapeme olejem. Kousky ryby pak zaprášíme hladkou moukou. V pánvi na rozehřátém oleji s máslem opečeme na středním plameni, asi 5 minut z každé strany.

  5. Filé podáváme s pečenými brambory, rajčatovou salsou a můžeme ozdobit lístkem bazalky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!