Kachní prsa v švestkové marinadě a zelí z dýně hokaido

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

kachní prsa
1 lžíce švestkových povidel
0,5 dl slivovice
sůl
pepř
tymián
dýně hokaido
1 palička česneku
1 cibule

Postup přípravy receptu

  1. Do misky uděláme marinádu z povidel, slivovice a tymiánu. Prsa osolíme a opepříme. Marinádou potřeme prsa a necháme 2 hodiny v lednici odpočinout. Na rozpálené pánvi prsa opečeme 6-7 minut z každé strany. Přendáme na pekáč a dáme do trouby na cca 10 minut. Prsa vytáhneme a zabalíme do alobalu na 10 minut.

  2. Dýni nakrouhanou na hrubém struhadle osolíme, opepříme. Na výpek dáme restovat cibuli a česnek do růžova, přidáme dýni, promícháme. Chvíli orestujeme a přidáme 2 dcl vody. Dusíme cca 10 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!